symbols-of-great-britain-vector-3502632

Želite da se školujete u UK?!

UPIS tokom cijele godine, a sada i u januarskom roku!

Sve veći broj osnovaca i srednjoškolaca razmatraju mogućnost školovanja u UK. Prednost je što (u dobi od 17 godina ) sticanjem A-levela, tradicionalno britanskog završetka srednje škole ili IB (International Baccalaureate) imate mogućnost studiranja svuda u svijetu.

Učenici koji završe osnovnu školu pohadjaju GCSE (General Certificate of Secondary Education) prije nego počnu A level.

Školovanje u UK će doprinijeti vašem intelektualnom razvoju, vašem obrazovanju i omogućitri vam da postanete bilingvalni. Družićete se sa vršnjacima iz drugih zemalja. Ko zna, možda medju nekim od njih čuči budući svjetski lider.

BRITANSKE PRIVATNE ŠKOLE – ZAŠTO BAŠ ONE?

Učenici u Crnoj Gori sada, nažalost, pohadjaju natavu online koje im ne omogućava da steknu znanja dok vaši drugari u UK normalno pohadjaju nastavu što je bio i jeste imperativ britanske Vlade. Učenici su tamo gdje treba da budu.. u školskim klupama.

Naravno, bezbjednost učenika je na prvom mjestu, a logika govori da su učenici najbezbjedniji u školama koje su internatskog tipa gdje oni uče i žive 24 sata dnevno.

Obrazovanje u privatnim školama je mnogo šire nego u državnim školama gdje se uglavnom trude da učenici polože ispite, a koje ne pruža pravo znanje.

Za razliku od toga, privatne škole su pravi izazov sa svim što nude: nasavremeniji uredjaji i oprema za psiho-fizički razvoj učenika kroz kontinuirane društvene aktivnosti i takmičarski duh ne samo sa drugarima iz Britanije (koji čine najveći procenat) već i sa drugarima iz raznih zemalja svijeta, a sve to uz ogromnu pomoć, podršku i stručnost nastavnog osoblja omogućava da se skoro 50% obrazovanja dešava van učionice; da li treba da pomenemo najmodernije laboratorije za prirodne nauke koje ove škole imaju.

Da li onda čudi što su mnogi naučnici i lideri iz različitih zemalja svijeta stekli svoje obrazovanje baš u Britaniji?

Broj učenika u učionici je neuporedivo manji; tipično je do 20 učenika , a u poslednja dva razreda mature najviše po 12 učenika, tako da učenici dobijaju svu pažnju svojih profesora.

Ogroman benefit je taj što učenici stariji od 15 godina izučavaju samo 4 predmeta (A level) ili 6 predmeta ( IB) po svom izboru i koji su usko vezani za njihovu buduću profesiju, gdje će kasnije na univerzitetu izučavati samo jedan predmet. Za mnoge, završetak srednje škole sa top ocjenama iz samo 3 predmeta znači i upis na najprestižnije univerzitete u svijetu.

Ove škole privlače najbolje i najinspirativnije profesore koji ne rade samo od 9am-4pm već su takodje potpuno uključeni u nastavni proces i van učionice kao mentori i treneri. Na ovaj način škola je integrisana društvena zajednica.

Učenici su smješteni u internatima (houses), a svaka ‘house’ ima svoja društvena dogadjanja. Houses se takmiče izmedju sebe u svim aktivnostima ( plivanje, šah, robotika, pjevanje ili bilo koja druga aktivnost koja uključuje timsko takmičenje).

ŠTA MOGU POSTIĆI AKO POHADJAM BRITANSKU PRIVATNU ŠKOLU?

Mnooogo. Učenici prije svega steknu ogromno samopouzdanje i društvenu odgovornost kao esencijalnu potrebu, postanu samostalni i kompetentni mladi ljudi. Mnogi roditelji, nažalost, pokušaju da uguše pokretačku snagu svoje djece tako što im nikad ne dozvole da odrastu;

Mnogi učenici vrlo često imaju široka interesovanja i ne znaju koji su to predmeti koje najviše vole sve dok ne dodju u priliku da odaberu 4-6 predmeta koji ih vode ka putu gdje će dostići i razviti svoj pun potencijal;

Nakon takmičenja izmedju ‘houses’ eksperti će onda odlučiti koji su najbolji učenici u odredjenim poljima koji će predstavljati školu na regionalnom i nacionalnom nivou;

Naravno da podrazumjeva da će pametni, mladi ljudi postići najbolje rezultate i dobiti top ocjene jer će svakako imati punu podršku i pomoć od profesora ako naidju na bilo kakve poteškoće;

Mnogi naši učenici koji su sa velikim uspjehom završili srednje obrazovanje u UK kasnije studirali na prestižnim univerzitetima ne samo u UK, već širom Evrope i u US.

Svi oni su postigli top ocjene u svojim školama u Britaniji. Sigurno osjećaš da i ti možeš postići ovakva dostignuća?

Mi ćemo pronaći pravu školu za tebe gdje če tvoji snovi postati stvarnost!