symbols-of-great-britain-vector-3502632

Želite da nastavite školovanje u UK?!

UPIS tokom cijele godine, a sada i u januarskom roku!

Sve veći broj osnovaca i srednjoškolaca razmatraju mogućnost školovanja u UK. Prednost je što (u dobi od 17 godina ) sticanjem A-levela, tradicionalno britanskog završetka srednje škole ili IB (International Baccalaureate) imate mogućnost studiranja svuda u svijetu.

Učenici koji završe osnovnu školu u Crnoj Gori kada podju u UK pohadjaju GCSE (General Certificate of Secondary Education) , a nakon toga A level.

Školovanje u UK će doprinijeti vašem intelektualnom razvoju, vašem obrazovanju i omogućitri vam da postanete bilingvalni. Družićete se sa vršnjacima iz drugih zemalja. Ko zna, možda medju nekim od njih čuči budući svjetski lider.

U Britaniji ćete osjetiti slobodu govora, slobodu mišljenja , slobodno i otvoreno ćete pitati šta vam nije jasno, slobodno ćete ulaziti u diskusiju sa svojim profesorima i imaćete sva prava da se vaša mišljenja ne slažu. To je jedini i pravi način obrazovanja.

BRITANSKE PRIVATNE ŠKOLE – ZAŠTO BAŠ ONE?

Od učenika u Crnoj Gori , nažalost, se očekuje , u najvećem procentu, da klimaju glavom kao dvorske lude koje ne smiju imati svoje mišljenje. Profesori su u velikom broju‚explainers‚ kao, repeat after me.

Za razliku od toga, British Boarding škole su pravi izazov sa svim što nude: nasavremeniji uredjaji i oprema za psiho-fizički razvoj učenika kroz kontinuirane društvene aktivnosti i takmičarski duh ne samo sa drugarima iz Britanije (koji čine najveći procenat) već i sa drugarima iz raznih zemalja svijeta, a sve to uz ogromnu pomoć, podršku i stručnost nastavnog osoblja omogućava da se skoro 50% obrazovanja dešava van učionice; da li treba da pomenemo najmodernije laboratorije za prirodne nauke koje ove škole imaju, bazene, fudbalske terene, pozorišta za one koji sebe vide u umjetnosti ili u muzici sa muzičkim instrumentima koje ili svirate ili ste uvijek željeli da se oprobate baš u tom instrumentu.

Da li onda čudi što su mnogi naučnici i lideri iz različitih zemalja svijeta stekli svoje obrazovanje baš u Britaniji?

Broj učenika u učionici je neuporedivo manji; tipično je do 15 učenika , a u poslednja dva razreda mature najviše po 12 učenika, tako da učenici dobijaju svu pažnju svojih profesora. Vrlo često do četiri učenika u zavisnosti od predmeta koji ste odabrali.

Ogroman benefit je taj što učenici stariji od 15 godina izučavaju samo 4 predmeta (A level) ili 6 predmeta ( IB) po svom izboru i koji su usko vezani za njihovu buduću profesiju, gdje će kasnije na univerzitetu izučavati samo jedan predmet. Za mnoge, završetak srednje škole sa top ocjenama iz samo 3 predmeta znači i upis na najprestižnije univerzitete u svijetu.

Ove škole privlače najbolje i najinspirativnije profesore koji ne rade samo od 9am-4pm već su takodje potpuno uključeni u nastavni proces i van učionice kao mentori i treneri. Na ovaj način škola je integrisana društvena zajednica.

Učenici su smješteni u internatima (houses), a svaka ‘house’ ima svoja društvena dogadjanja. Houses se takmiče izmedju sebe u svim aktivnostima ( plivanje, šah, robotika, pjevanje ili bilo koja druga aktivnost koja uključuje timsko takmičenje).

ŠTA MOGU POSTIĆI AKO POHADJAM BRITANSKU PRIVATNU ŠKOLU?

Mnooogo. Učenici prije svega steknu ogromno samopouzdanje i društvenu odgovornost kao esencijalnu potrebu življenja, postanu samostalni i kompetentni mladi ljudi.

  • Mnogi roditelji , nažalost, pokušaju da uguše pokretačku snagu svoje djece tako što im nikad ne dozvole da odrastu;
  • Mnogi učenici vrlo često imaju široka interesovanja i ne znaju koji su to predmeti koje najviše vole sve dok ne dodju u priliku da odaberu 4-6 predmeta koji ih vode ka putu gdje će dostići i razviti svoj pun potencijal;
  • Nakon takmičenja izmedju ‘houses’ eksperti će onda odlučiti koji su najbolji učenici u odredjenim poljima koji će predstavljati školu na regionalnom i nacionalnom nivou;
  • Naravno da se podrazumjeva da će pametni, mladi ljudi postići najbolje rezultate i dobiti top ocjene jer će svakako imati punu podršku i pomoć od profesora ako naidju na bilo kakve poteškoće;

Mnogi naši učenici koji su sa velikim uspjehom završili srednje obrazovanje u UK kasnije su studirali na prestižnim univerzitetima ne samo u UK, već širom Evrope i u US.

Svi oni su postigli top ocjene u svojim školama u Britaniji. Sigurno osjećaš da i ti možeš postići ovakva dostignuća?

Mi ćemo pronaći pravu školu za tebe gdje če tvoji snovi postati stvarnost!